VEYX - PHARMA: Farmaceutika pro zvířata

Vážení návštěvníci, nacházíte se na stránkách českého zastoupení Veyx-Pharma GmbH – německé rodinné firmy zabývající se výzkumem a výrobou v oblasti veterinárních léčiv, krmných doplňků a kosmetických přípravků.

  • Výrobní program firmy Veyx - Pharma

K nejúspěšnějším oblastem patří vývoj analogů gonadotropních releasing hormonů LH-RH a Gn-RH, které umožnily pokrok v řízení reprodukce prasat a otevřely nové možnosti v managementu vyhledávání říjí u krav. Firma zároveň vyvíjí nové biotechnické postupy v reprodukci a je připravena poskytovat odborné poradenství chovatelům při jejich zavádění v konkrétních podmínkách jednotlivých chovů.

Další významnou oblastí je využití enzymů k léčbě mastitid a snižování počtu buněčných elementů v mléce, jejich použití k  léčbě těžce se hojících a hnisajících ran nebo jako součást kosmetických přípravků k péči o uši psů a koček.

Firemním patentem je i úprava účinných látek doplňkových krmiv do snadno vstřebatelné formy mikroemulze, která ve střevě prochází mezibuněčnými prostorami přímo do lymfatických cest a je dále distribuována do tělesných tkání společně s lymfou. Účinné látky upravené do formy mikroemulze se tak vyhnou degradaci v játrech a mají vysokou biologickou využitelnost.

Za pomoci mikroemulze dokážeme rovnoměrně rozvrstvit na sliznici tenkého střeva účinné látky ovlivňující složení střevní mikroflóry (Tan-O-Lin Komplex) nebo dopravit do tenkého střeva životaschopné kmeny laktobacilů chráněné proti degradaci během průchodu kyselým prostředím žaludku.

Sekce Veterinární přípravky je určena veterinárním lékařům a obsahuje veterinární léčiva vázaná na předpis.

Sekce Volně dostupné produkty obsahuje přípravky, jejichž prodej není omezen. Pokud budete mít problémy s dostupností volně prodejných přípravků, kontaktujte nás.